top of page

На добър час!

Започва юбилейната 2018/2019 учебна година за Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ - Банкя

За  50-та поредна година на 17 септември 2018 година Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ в гр. Банкя отвори врати и посрещна с любов своите възпитаници.

Началото на учебната година е изпълнено с особена емоция. Много цветя, много усмивки, много вълнение. Празничното настроение грее на лицата. Вълнуват се всички – родители, ученици, ръководство, учители и целият персонал на училището. Най-развълнувани са  нашите осмокласници, които за първи път пристъпват прага на  гимназията и с трепет очакват да се запознаят с новите си съученици, със своите учители и предметите, които ще изучават в новото училище.

Като всеки празник и този специален повод на ПГ по туризъм бе уважен от представители на местната власт. Почетни гости на събитието бяха кметът на града Рангел Марков, общинският съветник Анна Стойкова,  Александра Александрова и Виолета Кирилова от районната администрация. Всички те се обърнаха с приветствени слова и искрени пожелания за бъдещи успехи. Вдъхновяващи бяха думите на г-н Рангел Марков, с които напомни на учениците, че по пътя на професионалното им израстване  имат примера на много и известни личности, изградили се като специалисти в ПГ по туризъм - Банкя.

 

Гост на тържеството бе и шеф Иван Манчев - възпитаник на гимназията, който сподели, че е горд от този факт. Той се обърна към новите попълнения с призив да не спират да мечтаят и да сбъдват мечтите си. А пътят към сбъднатите мечти, преминава през знание и много труд.

Поздрав към участниците в тържеството отправи и друга  възпитаничка на гимназията - Снежина Янева, която  изпрати на 17.09.2018г. по своите стъпки в професията собствената си дъщеря.

В своето приветствие към ученици, родители, гости и учители директорът на ПГТ „Алеко Константинов“ – Банкя г-жа Димитринка Колева – Васева отбеляза, че учебната 2018-2019 година ще премине под знака на 50-годишния юбилей на училището. През далечната вече 1969 година започва историята на ПГ по туризъм в гр. Банкя. Хиляди завършили средното си образование, хиляди успешно реализирани наши възпитаници. Традицията продължава!С думи на благодарност към екипа от специалисти за всеотдайния труд и с поздравкъм всички ученици, учители и целия персонал за празника се обърна г-жа Димитринка Колева-Васева, като им пожела здраве, успехи и на добър час през юбилейната учебна година!

 

 

 

Кметът на район Банкя г-н Рангел Марков приветства учениците

 

 

Гости на събитието заедно с ръководния екип на училището.

 

 

 

 

Част от екипа на ПГ по туризъм „Алеко Константинов“

и шеф Иван Манчев – член на Обществения съвет на училището.

bottom of page